Η μόνη λύση!

Δύσκολο έως αδύνατο να ακούσεις κάτι ευχάριστο ,κάτι αισιόδοξο στις ειδήσεις στην εποχή που ζούμε! Πολύπαθη η χώρα μας, αποτελώντας το νότιο ανατολικότερο σύνορο της Ευρώπης βάλλεται «πανταχόθεν». Η οικονομική κρίση, η επιθετικότητα της Τουρκίας, το μεταναστευτικό και η πανδημία συνθέτουν το «ζοφερό» πάζλ των προβλημάτων. «Ποιος φταίει όμως για όλη αυτή την κατάσταση;» είναι το κυρίαρχο ερώτημα τόσο των ειδικών όσο και του απλού λαού! Διαχρονικά και διιστορικά είναι  «ίδιον» του ανθρώπου να επιρρίπτει τις ευθύνες στους άλλους! Αυτή η διαπίστωση εμπεριέχει  ποσοστά αλήθειας μιας και σ΄ αυτό τον κόσμο που ζούμε οι ισχυροί είναι αυτοί που καταδυναστεύουν τους αδυνάτους!  Στο σύντομο πέρασμα αυτής της ζωής  δεν έχουμε όλοι την ίδια δύναμη, το ίδιο μέγεθος εξουσίας και συνεπώς το αντίστοιχο ποσοστό ευθύνης. Με αυτό τον τρόπο όμως δεν δικαιωνόμαστε μπροστά στο Θεό! Το να συγκρίνουμε τη χώρα μας και τους εαυτούς μας με χειρότερες χώρες και χειρότερους συνανθρώπους μας αποκοιμίζουμε απλά τη συνείδηση μας!

«Η μόνη λύση»

Ήρθαμε για να ψηφίσουμε! Φώς ή σκοτάδι, αλήθεια ή ψέμα, Χριστό ή Μαμωνά! Η διάρκεια της ζωής μας είναι ένα δώρο του Δημιουργού Θεού μας, ένας ορισμένος χρόνος που θέτει στη διάθεση μας για να τον ζήσουμε με υπευθυνότητα και σύμφωνα με το άγιο θέλημα Του. Ο χρόνος αυτός θα είναι και εδώ κάτω στη γη μια περίοδος ευτυχίας, αν τον περάσουμε έχοντας σχέση με το Θεό που μας τον χάρισε. Ο Ιησούς Χριστός ήρθε στη γη για να μας φέρει σε επαφή με τον Θεό τον Πατέρα Του. Μόνο με την πίστη σε Εκείνον η ζωή μας αποκτά νόημα και σκοπό!

«Κάμε γνωστόν εις εμέ, Κύριε, το τέλος μου και τον αριθμόν των ημερών μου, τις είναι, διά να γνωρίσω πόσον έτι θέλω ζήσει». (Ψαλμ.39:4)Τίποτε άλλο δε μετράειαπό το να καταλάβει ο άνθρωπος τη μοναδική αυτή αλήθεια: «Κι αυτή είναι η αιώνια ζωή, το να γνωρίζουν εσένα τον μόνον αληθινό Θεό, και Εκείνον τον οποίον απέστειλες, τον Ιησού Χριστό»(Ιωάννης 17:3).