Ως βρέφη…

Όλοι μας έχουμε ένα χαρακτήρα, μια προσωπικότητα τα οποία είναι ξεχωριστά στον καθένα. Όταν γεννιόμαστε και ερχόμαστε σε αυτόν τον κόσμο εξαρτόμαστε αποκλειστικά από άλλους και συγκριμένα από τους γονείς μας και τη φροντίδα που θα μας παρέχουν. Tο πρώτο χρονικό διάστημα της ζωής αυτής δεν τρεφόμαστε με τίποτε άλλο παρά μόνο με γάλα το οποίο είναι και το μόνο που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να αναπτυχθεί σωστά.

Ο Απ. Πέτρος σε μια επιστολή  του μας παραγγέλλει ακριβώς αυτό “…επιποθήσατε ως νεογέννητα βρέφη το λογικόν άδολον γάλα, διά να αυξηθήτε δι’ αυτού…”Α’Πέτρου κεφ. 2:2 Για την πνευματική μας αύξηση, που είναι ένα από τα  πιο σημαντικά θέματα της ζωής μας από την ώρα που αρχίζουμε και αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα και τις καταστάσεις, έχουμε ανάγκη τον Λόγο του Θεού, όπως πολύ εύστοχα και δια Πνεύματος Αγίου παρομοιάζεται εδώ με το γάλα.

Ως βρέφη λοιπόν -και κατ’ επέκταση παιδιά του Θεού- ο καθένας μας ας “τραφεί” με τον Λόγο και ας περπατήσει σε αυτή τη ζωή ακριβώς όπως μας παραγγέλλει ο Κύριος μας, ο Ιησούς Χριστός. Ο Απ. Παύλος στον Τιμόθεο υπενθυμίζει “…και ότι από βρέφους γνωρίζεις τα ιερά γράμματα, τα δυνάμενα να σε σοφίσωσιν εις σωτηρίαν διά της πίστεως της εν Χριστώ Ιησού “ Β’ Τιμ. 3:15 για τον απώτερο σκοπό, τη Βασιλεία των Ουρανών. Ας αφεθούμε στα χέρια του Πατέρα μας με πλήρη εμπιστοσύνη και Εκείνος που μας αγάπησε και μας αγαπάει αποδεδειγμένα θα κάνει το καλύτερο για μας, ακόμα και όταν μερικές φορές δεν το βλέπουμε αμέσως και όσα αντιμετωπίζουμε μοιάζουν λίγο οξύμωρα σε σχέση με αυτά που μας υποσχέθηκε ή εμείς φανταζόμαστε.

Μεγαλώνοντας πνευματικά μαζί Του ακόμα και όταν περάσει ο καιρός ας νιώθουμε πάντα τη σιγουριά και την ασφάλεια, όπως όταν πρωτοξεκινήσαμε. Την αγάπη την πρώτη…