ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ

  Ο Ιησούς έχει εκτεθεί. Διακήρυξε ότι ήρθε για να γκρεμίσει τον παλιό ναό και να οικοδομήσει έναν καινούργιο. Μόνο που δε μιλούσε για τον ναό του Σολομώντα όπως καταλάβαιναν οι θρησκευόμενοι της εποχής, αλλά μιλούσε για τον ναό του σώματος του, και για τον καινούργιο ναό που θα χτίσει μέσα σε εκείνους που θα τον δεχτούν ως Μεσσία, ως απεσταλμένο του πατέρα Θεού για να γκρεμίσει τα έργα και την κυριαρχία  του σκότους!

   Κι ενώ έχει κάνει αυτές τις διακηρύξεις, βρίσκεται σταυρωμένος στην κορυφή ενός λόφου, του Γολγοθά! Βρίσκεται εκεί, σε κοινή θέα, ώστε από οποιοδήποτε σημείο της Ιερουσαλήμ να μπορούν να τον δουν και είτε να δεχτούν τους λόγους του, είτε να τον απορρίψουν.

   Φαίνεται προς ώρας ότι επικρατεί το φαρισαϊκό πνεύμα και η απιστία, που φώναζε με καύχηση: «Να, για κοιτάξτε αυτόν που μας έλεγε ότι θα γκρεμίσει τον ναό και θα τον ξαναχτίσει σε τρεις  μέρες, για δείτε έναν που έλεγε ότι είναι βασιλιάς, καμαρώστε πως κατάντησε…»

   Πόση άραγε αποκάλυψη υπάρχει; Βλέπουμε και κρίνουμε από το φαινόμενο. Το φαινόμενο μας φανερώνει έναν σταυρωμένο και ταλαιπωρημένο άνθρωπο, όμως αυτός ο άνθρωπος, (ας τον δούμε ως τέτοιο), έχει το μεγαλύτερο χρίσμα που είχε ποτέ άνθρωπος που πέρασε από τη γη.

   Και δυστυχώς έτσι αντιδρούμε πολλοί άνθρωποι στους λόγους που ακούμε σχετικά με έναν διαφορετικό οραματισμό και τρόπο για το μέλλον, επειδή βλέπουμε το φαινόμενο και εξουθενώνουμε χρισμένους λόγους κουνώντας υποτιμητικά το κεφάλι μας, επειδή ακούμε διαφορετικά πράγματα από όσα έχουμε συνηθίσει, επειδή δεν έχουμε μάθει να περιμένουμε τρεις μέρες για να δούμε το σχέδιο του Θεού να εξελίσσεται!

   Υπομονή! Τρεις μέρες υπομονή, άνθρωποι του Θεού, για να δούμε ολοκληρωμένο αυτό που θέλει Εκείνος να κάνει! Η υπομονή σας, γράφει ο απόστολος Ιάκωβος, ας έχει έργο τέλειο! Σε τρεις μέρες ο Ιησούς θα αναστηθεί! Η επαγγελία θα εκπληρωθεί! Κι αυτό προϋποθέτει υπακοή πίστης! Κι επειδή ο Θεός δεν αφήνει τον άνθρωπο χωρίς μαρτυρία για τον εαυτό του, εκείνη τη στιγμή της απορίας θα στείλει τα σημάδια του. Θα σκιστεί από πάνω μέχρι κάτω  το καταπέτασμα του ναού που καυχιόνται οι θρησκευόμενοι, από τον ουρανό  μέχρι να κατώτερα μέρη της γης, θα βγουν οι νεκροί έξω από τα μνήματα, θα σκοτεινιάσει ο ουρανός και άνθρωποι της εξουσίας θα ομολογήσουν ότι αυτός εκεί που βρίσκεται σε κοινή θέα, είναι αληθώς υιός Θεού!

   Ο Θεός μας, στέλνει σημάδια ότι είναι μαζί μας. Είναι μαζί με τον κήρυκα της δικαιοσύνης που δε σου γεμίζει το μάτι, που φαίνεται εξαντλημένος ή νεκρός! Κι αυτό σε παρακαλώ να το δεις στην προσωπική σου ζωή και στην πορεία της διακονίας σου. Ο Θεός έχει δώσει επαγγελίες, ότι τα πράγματα θα γίνουν από εδώ και πέρα με έναν διαφορετικό τρόπο από αυτόν που γνωρίζεις, ότι ο Θεός θα κάνει μια καινούργια συνθήκη. Μην ακούς όσους βλέπουν το φαινόμενο, ότι το έργο του Θεού για τη ζωή σου έχει πεθάνει. Έχουν ως αποκάλυψη μέχρι τον τάφο όσοι έχουν μάθει στη ζωή τους να σχολιάζουν και όσοι απλώς είναι θεατές μιας παράστασης, όσοι δε περιμένουν ανάσταση, επειδή ο Ιησούς είναι νεκρός.

   Αυτές τις τρεις μέρες τις αναμονής, μέχρι να δούμε την υπόσχεση του Θεού και τη βουλή του να ολοκληρώνεται, τις μέρες που κρυβόμαστε για τον φόβο των Ιουδαίων, που κρυβόμαστε εξαιτίας της ανθρώπινης φύσης μας, ( ναι, ο Θεός θυμάται την πλάση μας), ο Λόγος και η μαρτυρία του Ιησού φτάνουν σε έναν κόσμο που εμείς δε μπορούμε να φτάσουμε. Εμείς νομίζουμε ότι δε γίνεται τίποτε κι ότι ο Ιησούς απέτυχε, μα Εκείνος φτάνει και φανερώνει τον εαυτό του στα πνεύματα που βρίσκονται φυλακισμένα στον Άδη. Όσο οι άνθρωποι μοιρολογούμε για τον εαυτό μας και για το έργο του Θεού, όσο ακούμε τις ερμηνείες των θρησκευόμενων και κουνάμε το κεφάλι μας απαξιώνοντας τη φωνή που κηρύττει επειδή περιμέναμε άλλο βασιλιά, το Άγιο Πνεύμα φτάνει σε περιοχές που δε μπορούμε να φανταστούμε και σε προσωπικότητες που δε χωράει ο νους μας. Αυτές τις μέρες που νομίζουμε ότι το έργο του Θεού έχει πεθάνει, αυτές τις μέρες κάποιοι έχουν τη μοναδική τους ευκαιρία να δουν τον Ιησού να περπατάει ανάμεσα στους νεκρούς! Ο Θεός δουλεύει ακόμη κι όταν νομίζουμε ότι έχει πεθάνει στη ζωή μας, δουλεύει μέχρι να έρθει η στιγμή που ο ίδιος θα παραμερίσει τον λίθο του μνήματος του και θα ξεχυθεί στις εσχατιές του κόσμου το μήνυμα της ανάστασης και της ζωής, της ελπίδας, της ευλογίας, της χαράς και της παρουσίας του Θεού. Για να βεβαιωθεί ακόμα μία φορά ότι τίποτα δε γίνεται από την ανθρώπινη δύναμη και εξουσία, αλλά μόνο από το Πνεύμα του Θεού!

   Στον Θεό η δόξα!  Δ. Γ.