Ένα παιδί και ο πατέρας του

Σήμερα, μου ζήτησε η κόρη μου να τη βοηθήσω να συναρμολογήσει μία κατασκευή από τουβλάκια. Κάτι μικροσκοπικά πλαστικά κομμάτια έπρεπε να κουμπωθούν σε συγκεκριμένο σημείο για να κατασκευάσουμε μία πλατεία με παρτέρια, με σιντριβάνι και σημάνσεις. Υπήρχε μόνο ένα πρόβλημα. Τα χέρια του μπαμπά ήταν πολύ μεγάλα και χοντρά για να μπορέσουν να δουλέψουν με τα μικροσκοπικά πλακάκια. Κι ούτε φορώντας τα γυαλιά του τα κατάφερνε.. Καταστροφή!  Ένα κούμπωνα, δύο χαλούσα. Το αίμα ανέβαινε στο κεφάλι και η φύση μου μού έλεγε παράτησε τα, δεν είναι της ηλικίας σου αυτά τα πράγματα!!!

   Και Κάποιος μίλησε στο πνεύμα μου. Για ποια φύση μιλάς παιδί μου; Θέλεις να σου θυμίσω τη δική μου; Θυμήθηκα ότι η δική σου είναι χωμάτινη γι’ αυτό άλλαξα τη δική μου φύση! Ο άγιος Θεός, έγινε άνθρωπος, όμοιος με τους αμαρτωλούς, ο Θεός του σύμπαντος άφησε τον θρόνο κι ήρθε να υπηρετήσει εσένα. Για ποια φύση μιλάς; Θέλεις να σου θυμίσω ποιος σου έδειξε πώς να πλένεις τα πόδια των αδερφών σου; Είμαι ο Πατέρας σου και είμαι δίπλα σου, σε ενισχύω, όταν ο κόσμος σου γκρεμίζεται γίνομαι γέφυρα και πέρασμα να στηριχτείς. Σου ζητάω για μια στιγμή να τραβήξεις τη σκέψη σου από το πώς εσύ παιδί μου στέκεσαι μπροστά μου και δες πως εγώ, ο Κύριος σου και Λυτρωτής σου σε βλέπω. Είμαι δικός σου, έχω κατέβει στη θέση σου για να βρεθείς εδώ που είμαι εγώ, είμαι ο πατέρας σου και είμαι μαζί σου, είμαι μέσα σου με το Πνεύμα μου για να έχεις πλούσια χαρά. Το πρώτο που με ενδιαφέρει παιδί μου, είναι να είμαι εγώ καλός πατέρας για εσένα, όχι το τι εσύ ανταποδίδεις σε εμένα.  Αυτή είναι η φύση μου. Δεν απογοητεύομαι από εσένα, αλλά συνεχίζω μαζί σου. Θέλεις να μου μοιάσεις;

   Προτού ο Γιος μου ανέβει εδώ που ήταν πάντοτε, άφησε έναν λόγο, μία υπόσχεση και μία παρακαταθήκη στους μαθητές του. «Θα σας χαρίσω έναν άλλο Παράκλητο που θα σας οδηγήσει σε όλη την Αλήθεια, επειδή δε θα μιλήσει από τον εαυτό του.» Το Άγιο Πνεύμα, παιδί μου ευλογημένο, ζει και κινείται μέσα σου. Μη προσπαθείς να ζηλέψεις και να αντιγράψεις κανέναν. Εκείνος θα σου φανερώσει το θέλημα μου για εσένα, Εκείνος θα σε βοηθήσει να συναρμολογήσεις τη ζωή σου κομμάτι κομμάτι, Εκείνος θα σε βοηθήσει να αλλάξεις τη φύση σου και να γίνεις όπως τα παιδιά, που τρέχουν στην αγκαλιά του Χριστού μου!

   Στον Θεό η δόξα!   Δ. Γ.