ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΔΕ ΦΟΒΑΜΑΙ…

    Ένας κόσμος που τρέχει, που αλλάζει με φρενήρεις ρυθμούς, που γίνεται ένα πλημμυρισμένο ποτάμι και στο διάβα του συμπαρασύρει κάθε στήριγμα μας, και βλέπουμε κάθε προσωπικό μας φραγμό να γκρεμίζεται.

   Και τώρα τι γίνεται; Τι θα ακολουθήσει; Που πηγαίνει ο κόσμος, είναι η ερώτηση που ακούγεται όλο και πιο πολύ. Πράγματα και όρια που ήταν ασάλευτα και κατοχυρωμένα για δεκαετίες, μέσα σε λίγες ώρες γίνονται παρελθόν και οι άνθρωποι καλούμαστε να ζούμε σε νέες συνθήκες, να ζούμε μέσα σε μια νέα πραγματικότητα.

   Ήμουν παρών σε κάποιο περιστατικό τις τελευταίες μέρες και είχα μία εμπειρία με κάποιο πρόσωπο του φιλικού μου περιβάλλοντος. Και καθώς περπατούσα και συλλογιζόμουνα αυτά που είχα ακούσει, ένας λόγος από τους ψαλμούς του Δαβίδ αποκαλύφθηκε μέσα μου:

  «Eκζήτησα τoν Kύριo, και με εισάκoυσε, και από όλoυς τoύς φόβoυς μoυ με ελευθέρωσε» Ψαλμός 34/4

   Από όλους τους φόβους με ελευθέρωσε; Ναι, από όλους τους φόβους ελευθερώνει ο Χριστός! Ποιοι είναι αυτοί οι φόβοι; Είναι οι φόβοι των δεινών στην οικουμένη, είναι οικονομικοί φόβοι; Είναι ο φόβος να εμβολιαστώ ή ο φόβος μήπως αρρωστήσω;  Ο φόβος για το μέλλον των παιδιών μου ή ο φόβος του θανάτου; Ποιος φόβος είναι αυτός που ο Κύριος δεν μας έχει ελευθερώσει με το έργο του στον Σταυρό και την Ανάσταση; Ο Δαβίδ το είχε εμπειρία. Εκζήτησε τον Κύριο, Εκείνος τον άκουσε και από όλους τους φόβους τον ελευθέρωσε. Ο Δαβίδ μας δείχνει το αντιφοβικό φάρμακο. Είναι η πίστη στο έργο του Χριστού, είναι ο άδειος τάφος, και η μαρτυρία του Αγίου Πνεύματος!

   Από κάθε φόβο! Από κάθε φόβο που υπάρχει από παλιά, από κάθε φόβο που με απειλεί σήμερα, από κάθε φόβο που στο μέλλον θα χτυπήσει την πόρτα μου. Από όλους τους φόβους με ελευθέρωσε ο Κύριος!

   Συνεχίζει ο ψαλμωδός: «Απέβλεψαν σ’ αυτόν, και φωτίστηκαν, και τα πρόσωπά τους δεν ντροπιάστηκαν».  Δεν υπάρχει ντροπή σε όσους έστρεψαν το βλέμμα τους σε Εκείνον! Μόνο φως! Ο Θεός είναι Φως! Μη φοβάσαι άνθρωπε του Θεού! Έλα μαζί μου, να κατευθύνουμε κάθε φόβο, όπως το έκανε ο Δαβίδ, σε Εκείνον που νίκησε τον φόβο, που νίκησε τον θάνατο  και είναι Κύριος ειρήνης!

  Θυμάμαι τα λόγια του Ιησού στους μαθητές του, όταν τους μιλούσε για αυτά που θα ακούσουν για τις έσχατες μέρες. Μη ταραχτείτε, γράφουν οι μεταφράσεις. Το αρχαίο κείμενο αναφέρει κάτι συγκλονιστικό: «Μη θροείσθε». Μη κινείστε ούτε σαν το φύλλο του δέντρου. Μείνετε ήσυχοι και μη χάνετε την ειρήνη σας από τα γεγονότα και τις συνθήκες. Είμαι ο Κύριος και έχω τον έλεγχο!

   Στον Θεό η δόξα!  Δ. Γ.