“Αγάπα τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου”

Το κοινωνικό πρόσωπο της Εκκλησίας

Η Εκκλησία ανιχνεύοντας τις ανάγκες της κοινωνίας και ειδικότερα των ευπαθών της ομάδων, αναπτύσσει και Κοινωνικό Έργο -προέκταση του Πνευματικού- σύμφωνα με τον Λόγο που μας άφησε ο Χριστός.
Πάντοτε θα υπάρχουν φτωχοί ανάμεσά μας και πάντα κάποιος θα έχει ανάγκη να χορτάσει στην πείνα του, να ξεδιψάσει στη δίψα του, να φιλοξενηθεί ως ξένος, να ντυθεί στο κρύο, να δεχτεί επίσκεψη ως ασθενής ή φυλακισμένος… Η Εκκλησία θα πρέπει να ανταποκρίνεται σε αυτές τις ανάγκες κάθε τέτοιου ανθρώπου θεωρώντας ότι υπηρετεί τον ίδιο τον Κύριο. “Αληθώς σας λέγω, καθ’ όσον εκάμετε εις ένα τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εις εμέ εκάμετε” (Ματθ. 25:40).
Με τα λίγα μέσα που διαθέτουμε και με ελάχιστους πόρους βασιζόμενοι σε αυτοπροαίρετες προσφορές, διατηρούμε στην Εκκλησία Τράπεζα Τροφίμων με είδη διατροφής πρώτης ανάγκης. Τα τρόφιμα αυτά συλλέγονται και αποθηκεύονται σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στην Εκκλησία και στη συνέχεια με ευθύνη των διακόνων διανέμονται δωρεάν σε φτωχές οικογένειες, άπορους, άστεγους κτλ. Παράλληλα με τα τρόφιμα διανέμουμε είδη ένδυσης-υπόδησης και κουβέρτες, που προσφέρονται από αδελφούς και φίλους για συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Ως ε.α.ε.π. Καλλιθέας σε συνεργασία με άλλες αδελφικές Εκκλησίες αλλά και φορείς (Μ.Κ.Ο. κτλ.) έχουμε οργανώσει ομάδες εθελοντών αδελφών και συμμετέχουμε στην υποστήριξη ευπαθών ομάδων υπηρετώντας σε συσσίτια, στη διανομή ειδών πρώτης ανάγκης, σε επισκέψεις σε φυλακές κ.α.
Για τον σκοπό αυτό κάθε προσφορά είναι ευπρόσδεκτη. Με φόβο Θεού και συναίσθηση της σοβαρότητας ενός τέτοιου έργου, διαχειριζόμαστε και προωθούμε άμεσα όλες τις προσφορές. Για όποιον έχει αγαθή προαίρεση και θέλει να προσφέρει στο Κοινωνικό μας έργο, αναφέρουμε ενδεικτικά κάποια είδη πρώτης ανάγκης όπως: Τρόφιμα: ζυμαρικά (μακαρόνια, κριθαράκι, φιδές), όσπρια (φακές, φασόλια, φάβα, ρεβίθια), ρύζι, αλεύρι, καφέ, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, τσάι, γάλα εβαπορέ, πολτό ντομάτας, λάδι για φαγητό και τηγάνισμα κτλ.
Είδη ένδυσης-υπόδησης: ρούχα, παπούτσια, κουβέρτες κτλ.
Είδη για φυλακές: είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνια, σαμπουάν, οδοντόκρεμες, ξυριστικά), τηλεκάρτες κτλ. Επίσης, εάν κάποιος επιθυμεί να καταθέσει χρήματα για τον σκοπό αυτό, μπορεί να το κάνει στον εξής λογαριασμό: ALPHA GR5101403580358002101038340 Επικοινωνήστε μαζί μας για απόδειξη από τη φόρμα επαφής ή επισκεφτείτε μας στην διεύθυνση της Εκκλησίας Π. Τσαλδάρη 377 Καλλιθέα και ζητήστε αναλυτικές πληροφορίες για το που και το πως διανεμήθηκαν οι προσφορές σας (είδη πρώτης ανάγκης ή χρήματα). “Έκαστος κατά την προαίρεσιν της καρδίας αυτού, ουχί με λύπην ή εξ ανάγκης· διότι τον ιλαρόν δότην αγαπά ο Θεός” (2 Κορ. 9:7).