Η ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

   Το έργο του Θεού προχωράει. Ο οραματισμός του Αγίου Πνεύματος πραγματοποιείται. Η εκκλησία της Αντιόχειας, έχει αφιερώσει τον Παύλο και τον Βαρνάβα για το έργο που το Άγιο Πνεύμα έχει ετοιμάσει. Το πρώτο αποστολικό ταξίδι ξεκινάει  για να φτάσουν τα Καλά Νέα και στα έθνη.

   Όταν οι άνθρωποι του Θεού αποφασίσουν να επεκταθούν και να πετάξουν πιο μακριά, το μήνυμα και το έργο του Χριστού να φτάσει ακόμα μακρύτερα και να ξεφύγει από τα στενά όρια μιας μικρής γεωγραφικής ή τοπικής περιοχής, να είσαι βέβαιος ότι ο εχθρός θα ξεσηκωθεί. Και θα θελήσει να δημιουργήσει σύγχυση, διαστρέβλωση της αλήθειας και να αποτρέψει τους ανθρώπους από την πίστη, αφήνοντας τους σε όσα γνωρίζουν, στα πατροπαράδοτά τους, στην ίδια ζωή, στη θρησκεία τους.  Και τότε είναι η ώρα που ενεργεί ο Θεός, που το Άγιο Πνεύμα διδάσκει.

   Ο Παύλος με τον  Βαρνάβα φτάνουν στη Κύπρο και συναντούν έναν Ιουδαίο ψευδοπροφήτη, τον Βαριησού και τον Σέργιο Παύλο, Ρωμαίο ανθύπατο, ένα συνετό άνθρωπο. ( Πράξεις 13:6-12) Ο Σέργιος επιθυμεί να ακούσει τον λόγο του Θεού, και το πνεύμα της θρησκείας και του ιουδαϊσμού, βλέποντας ότι χάνει την επιρροή του στον Σέργιο, ξεσηκώνεται. Έτσι δε συμβαίνει πάντοτε όταν μία καινούρια κίνηση και έκχυση του Αγίου Πνεύματος ετοιμάζεται; Ας προσέχουμε να αφήνουμε τους ανθρώπους του Θεού ελεύθερους να κινηθούν κι ας μη γινόμαστε εργαλεία του εχθρού επειδή δεν έχουμε πια επιρροή στις ψυχές. Απελευθέρωση θα έρθει, χαρά, ευλογία, αύξηση, σωτηρία σε μια ακόμη ρωμαϊκή οικογένεια.

   Ο απόστολος Παύλος γεμίζει από το Πνεύμα του Θεού και το πνεύμα της θρησκείας, της μαγείας και  της επιρροής στον Σέργιο Παύλο επιτιμείται και τυφλώνεται. Ο λόγος που μίλησε ο Παύλος και ο Βαρνάβας βεβαιώνεται διά των επακολουθούντων θαυμάτων. Και μόνο τότε ο ανθύπατος πίστεψε στον Κύριο, αφού έμεινε έκπληκτος από τη διδασκαλία του Κυρίου. ( Πράξεις 13:12) Είναι η επέμβαση του Θεού που ολοκληρώνει και κάνει πλήρη τη διδασκαλία και που σπάει τους φόβους, τις αντιστάσεις και τις επιρροές από τον Ελύμα που είχε ο Σέργιος και τον εμπόδιζαν να πιστέψει στον Χριστό.

    Ο Λουκάς ξεκινάει να γράφει το ευαγγέλιο του, «Επειδή, πολλοί επιχείρησαν να συντάξουν διήγηση για τα πράγματα που σε μας είναι πλήρως βεβαιωμένα καθώς μας τα παρέδωσαν αυτοί που εξαρχής έγιναν αυτόπτες μάρτυρες και υπηρέτες τού λόγου, φάνηκε εύλογο και σε μένα, που παρακολούθησα ακριβώς τα πάντα από την αρχή, να σου γράψω γι’ αυτά με τη σειρά, εξοχότατε Θεόφιλε· για να γνωρίσεις τη βεβαιότητα των πραγμάτων, για τα οποία κατηχήθηκες» ( Λουκάς 1:1-4) Και στις Πράξεις των Αποστόλων γράφει, για «όσα ο Ιησούς άρχισε να κάνει και να διδάσκει» ( Πράξεις 1:1)  

Ζούμε την εποχή των πληροφοριών, των πολλών μηνυμάτων, των διαδικτυακών θρησκευτικών κοκορομαχιών, θεολογίες, υποθέσεις, ερμηνείες χωρίς δύναμη, χωρίς εξουσία και ενέργειες του Θεού. Οι άνθρωποι ακούνε πολλά και βρίσκονται σε σύγχυση. Είναι καιρός να πάρουμε μαθητεία από το Άγιο Πνεύμα. Εκείνος θα μας οδηγήσει σε όλη την αλήθεια. Ο Παράκλητος. Κι όπου χρειαστεί θα τυφλώσει και θα σιωπήσει κάθε άλλη φωνή και επιρροή που μας εμποδίζει να μπούμε στο σχέδιο του Θεού.

   Για επίλογο ένα μήνυμα ενός αγαπητού και ευλογημένου αδερφού που επικοινωνούμε:    «Και ο λόγος μου και το κήρυγμά μου δεν γίνονταν με πειστικά λόγια ανθρώπινης σοφίας, αλλά με απόδειξη Πνεύματος και δύναμης· ώστε η πίστη σας να είναι όχι διαμέσου της σοφίας των ανθρώπων, αλλά διαμέσου της δύναμης του Θεού».  Α Κορ. 2:4-5)

    Αυτός είναι ο τρόπος του Θεού κι ότι είναι από τον Θεό νικάει τον κόσμο!   

 Στον Θεό η δόξα!   Δ. Γ.