Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΡΟΛΟΣ

Μια κινηματογραφική ταινία για  να είναι επιτυχημένη και να βραβευτεί δε γίνεται να στηριχτεί μόνο στην ερμηνεία του πρωταγωνιστή, ή το ταλέντο του σκηνοθέτη ή του σεναριογράφου. Υπάρχει η φωτογραφία, το μοντάζ, η μουσική επένδυση, υπάρχουν οι δεύτεροι ρόλοι, οι τρίτοι ρόλοι, υπάρχουν αυτοί που εμφανίζονται σε μία μόνο σκηνή και με την ερμηνεία τους χαρακτηρίζουν ολόκληρο το έργο, υπάρχουν οι κομπάρσοι, οι ηχολήπτες. Ο καθένας στο γύρισμα της ταινίας έχει ένα ρόλο και το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από το πώς παίζει τον ρόλο του.

   Μπορούμε να φανταστούμε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του μπούμαν; Μπούμαν είναι το άτομο που χειρίζεται το απαραίτητο μικρόφωνο με το μακρύ κοντάρι, είναι το πιο σιωπηλό άτομο στο στούντιο και χωρίς αυτόν οι ηθοποιοί δεν ακούγονται.

   Το πιο σημαντικό νομίζω είναι να βρούμε, καλύτερα ο Θεός να μας αποκαλύψει, ποιος είναι ο ρόλος του καθενός μας στη ζωή και το έργο του Θεού. Όχι να αντιγράψω ένα πετυχημένο ρόλο, που όμως ήταν προετοιμασμένος για κάποιον άλλο ή για κάποια άλλη εποχή, αλλά να βρω τον δικό μου ρόλο στη δική μου εποχή, ακόμα κι αν είμαι ο μπούμαν, ο δεύτερος ή τρίτος ρόλος, ή αν βγω για μία φορά στη σκηνή και πω δύο λόγια. Ο Σκηνοθέτης γνωρίζει τι είναι καλό για εμένα και για το σενάριο του!

   Πόσοι εμφανίζονται μέσα στη Βίβλο, που βγήκαν μπροστά μία μόνο στιγμή, αλλά το Άγιο Πνεύμα που εμπνέεται για να εξαπλωθεί η Βασιλεία του Θεού, τους ετοίμαζε ακόμα και χρόνια για εκείνη τη στιγμή. Ο Ανανίας που βρήκε τον Παύλο αναφέρεται μία φορά, η μικρή Ρόδη που είδε τον Πέτρο, ο ανιψιός του Παύλου που τον έσωσε από την παγίδα των θρησκευόμενων, ο Ονησιφόρος, και παλιότερα ήταν η Δεβόρρα, ο Γεδεών, η Εσθήρ κι ένα αναρίθμητο πλήθος από μάρτυρες που μας έχει περικυκλώσει, επειδή έπαιξαν το ρόλο τους και υπηρέτησαν τη βουλή του Θεού στα δικά τους χρόνια.

   Ποιοι τελικά είναι οι πρωταγωνιστές; Είναι Παύλος μόνο, ο Πέτρος και οι απόστολοι; Φανερώνεται ο Ιησούς μέσα από τον ρόλο μου, όπως και ο Ιησούς φανέρωνε τον Πατέρα; Τότε μόνο η ταινία της ζωής μου είναι πετυχημένη και βραβευμένη και καρποφόρα, όταν «παίζω τον ρόλο μου» και δεν παίζω το ρόλο κάποιου άλλου.

   Ο Θεός να μας οδηγήσει να βρούμε το ρόλο μας, όποιος κι αν είναι, κι ας μην είναι ορατός από το πλήθος. Ίσως το Άγιο Πνεύμα ετοιμάζει κάποιους  για τον ρόλο του υποβολέα. Δε φαίνεται ποιος είναι, δεν είναι γνωστός, δε κινείται στη σκηνή ,είναι κρυμμένος,  η θέση του είναι στην καταπακτή κι όμως, όλοι όσοι βρίσκονται στο προσκήνιο, εκείνον ακούν όταν χάσουν τα λόγια τους και τη θέση που οφείλουν να βρίσκονται!   

Στον Θεό η δόξα! Δ. Γ.